Konferenser på Getnö - Lake Åsnen Resort

 

Hotel & Konferens 1-2010

Kombinera konferensen med olika aktiviteter i naturparadiset sjön Åsnen

Kurser, utbildning och kick-off är idag en populär form av gemenskap för teambuilding, avkoppling och rekreation för företag, skolor och föreningar. Vi har idag två större konferenslokaler samt ett antal mindre konferensrum för mindre grupper, berättar Ingrid Olsson, som drivit verksamheten sedan 1994. Vi erbjuder oförglömliga naturupplevelser.urser, utbildning och kick-off är idag en populär form av gemenskap för teambuilding, avkoppling och rekreation för företag, skolor och föreningar. Vi har idag två större konferen slokaler samt ett antal mindre konferensrum för mindre grupper, berättar Ingrid Olsson, som drivit verksamheten sedan 1994. Vi erbjuder oförglömliga naturupplevelser. Vår konferensmiljö är lugn och tyst och gruppen väljer den servicenivå de önskar. Naturens stillhet och storslagenhet möter besökarna med sitt alldeles egna språk, och aktivitetsdelen anpassas efter gruppens behov och deras syfte med konferensen/aktiviteten. Ett mycket eftertraktat arrangemang när det kommer till teambuilding är 'Vikingaäventyret'. Under spännande och lättsamma former är detta en perfekt aktivitet som passar alla. Deltagarna delas in i grupper/lag, man vrider tillbaka till år 812 och alla deltagare förvandlas till vikingar. Att alla får samma slags kläder har en viktig betydelse då rangordning upphävs och fler individer i gruppen vågar träda fram. Alla grupper/lag tävlar mot varandra och man stöter på många olika utmaningar längs banans gång som går genom den vackra bokskogen samt ute på Åsnenvattnet. Kanotorienteringen är även den en givande gruppövning.Mitt i hjärtat av sjön Asnen ligger Getnö Gård - Lake Asnen Resort, med anor från vikingatiden. Idag drivs här en turist- och konferensanläggning, som består av 15km2 unikt naturparadis beläget mitt i sjön Asnen. Getnö gränsar till "Åsnans västra Ö-värld", ett fågelskyddsområde som år 2013 blir en Nationalpark. En perfekt plats för upplevelser och rekreation. Getnö Gård har stor erfarenhet av konferenser och olika grupparrangemang. Stor vikt läggs vid den specifika gästens behov och önskemål, där ingen grupp är för stor och ingen grupp för liten.- Denna typ av tävlingsformer kräver samarbete och laganda och är idealisk för företag som vill svetsa samman sin grupp, säger Ingrid Olsson.

Helhetslösningar som anpassas efter behov

Havskajaker med eller utan egen guide, kanotorientering, turridning på islandshästar, olika fiskearrangemang, cykelpaket eller kanske egen naturupplevelse från kanot är andra exempel på aktiviteter som med fördel kan genomföras på Getnö Gård. Vi arrangerar olika jaktäventyr på höstarna och ett helt unikt julbord; "Gammel-Jul anno 1912" med teaterförestä II ni ng. - Vi erbjuder helhetslösningar, som anpassas efter behov. Vårt breda utbud av evenemang och ett väl inarbetat kontaktnät, medför att vi kan möta de flestas behov av upplevelse, äventyr och avkoppling i den storslagna naturen som vi är omgivna av. För många av våra kunder har besöket här blivit ett årligt återkommande och uppskattat avbrott i vardagen. För våra fiskeintresserade gäster erbjuder vi bland annat trollingfiske efter gös och gädda sam ett "put-n-take" -vatten med regnbågsforell och karp.

För de som prioriterar lugn och ro

Vi har även företag som prioriterar lugn och ro, berättar Ingrid. Vi har samarbete med en del föreläsare och arrangerar stresshanteringskurser såväl som seminarier. I en tid som vår, då många stressar, vill vi på Getnö Gård ge naturupplevelser och en chans till avkoppling. Naturen har ju en läkande effekt och är som "plåster för själen". För den som bara vill njuta av den unika naturen är urvalet stort. Getnö har ett variationsrikt fågel- och djurliv och en unik flora. Flera fågelskyddsområden och naturreservat runt Getnö Gård tryggar den fria naturmiljön för framtiden. Det kan handla om natursköna utflykter, som kanottur i månljuset, vandringar på de vackra strövstigarna eller bara en enkel metetävling från en flotte i solskenet. - Vi är stolta och glada över att kunna välkomna våra gäster till Getnö Gård. Tillsammans med våra anställda bildar vi ett starkt Team Getnö, som har ambitionen att ge våra gäster en optimal service. Vi garanterar våra gäster en upplevelse som samtidigt ger både stimulans och ro i själen, summerar Ingrid.


TIDNINGEN G- SVERIGES AFFÄRS & INDUSTRITIDNING 1-2010