ggab_header_1100x500_02

Kanotsafari

Värendsleden är en kanotled på ca 110-120km lång, från ASA i norr till FRIDAFORS i söder. Genom Asasjön, Helgasjön, Salen, Sjön Åsnen och ända ner till Mörrumsån. Längs med leden finns iordningställda kanotcampingplatser och campingar.

Vi på Getnö-Lake Åsnen Resort erbjuder olika Kanotsafari Paket, där det ingår kanotcampingcheckar för övernattning på de olika kanotcampingplatserna. Det går att starta på olika platser i norra delen och paddla söderut till Getnö. Vi har ett samarbete med Taxiföretag som kan transportera upp Er till startpunkten. En paddeltur i sjön Åsnen med start och mål på Getnö är något vi rekommenderar till våra gäster.

På grund av den invasiva växten ”Sjögull” som kommit på senare i år i de södra delarna av kanotleden så hyr vi bara ut våra kanoter i sjön Åsnen. Det är inte tillåtet att paddla längre söderut än Hackekvarn och Ålshult. Detta för att förhindra spridningen av Sjögull upp i Åsnens Nationalpark och i sjön Åsnen. Länsstyrelsen i Kronoberg har full information. (läs mer)

Upplev en kanotsafari på sjön Åsnen,

Att komma nära naturen, känna stillheten och beundra djur- och fågelliv, görs bäst då man glider ljudlöst fram i en kanot. Paddla igenom Åsnens Nationalpark - Upptäck Åsnen Big Five; fiskgjuse, havsörn, storlom, trana och skogens konung älgen. Efter dagens sträcka slår Ni läger på en godkänd kanotcamp. Vid solnedgången njuter Ni av lägerelden, kanske grillas den nyfångade abborren?   Vi garanterar oförglömliga naturupplevelser- men på naturens villkor!

Viktigt att känna till innan Ni går ut på paddelturen:  -REGLER FÖR SJÖN ÅSNEN

Det råder TOTALT eldningsförbud, 1april – 30 september, i hela Åsnenområdet! På alla öar samt stränder inom 100m från Åsnens vattenlinje. Du får använda stormkök och grill på ben. Det är endast tillåtet att göra upp lägereld på godkända iordningställda eldplatser som finns på kanotcamping platser eller på de stora campingplatserna.

Det är förbjudet att tälta inom Åsnens Nationalpark! Samt inom de olika Naturreservaten. Förutom en natt på Utsiktens övernattningsplats, precis norr om Trollberget (västra entrén till Nationalparken). Ni får inte skada eller ta levande eller döda växter, mossor, lavar och träd. Det är förbjudet att skada träd med yxa eller kniv. Ni får plocka bär och matsvamp, förutom på halvön Bjurkärr. Husbåt och vattenskoter är inte tillåtet på sjön Åsnen. Ni får inte heller flyga drönare över Nationalparken. Er hund skall också vara kopplad hela tiden!

Det råder totalt tillträdesförbud i alla FÅGELSKYDDS OMRÅDEN ! Tid: 1 april – 31 juli, respektive 1 februari – 15 augusti. Se det officiella sjökortet över sjön Åsnen. Följ med på sjökortet när Ni paddlar och var extra noga så att Ni inte paddlar på fel sida gränsbojarna. Gula skyltar på boj, röda bojar och gulröda skyltar markerar dessa områden.

Ni måste även köpa fiskekort för att kunna fiska i sjön Åsnen. Fiskekort ger ej rätt till vistelse inom områden med tillträdesförbud. Det är även viktigt att ha full koll på den senaste VÄDERPROGNOSEN. Sjön Åsnen är en stor sjö och vädret kan snabbt ändras och blåsa upp med höga vågor. Vid eventuell åska, var inte ute på vattnet utan sök skydd i land.

Kanotcamping platser:

Flera Markägare har öppnat olika kanotcamping platser (markerade med vindskydds symbol på kartan) på sin mark. Där tillhandahåller de en enkel service med: vindskydd, godkända grill- & lägereldsplatser, soptunnor, torrtoaletter och fri lång-ved. Det kostar SEK50:- per person och natt för att övernatta här. För barn under 12 år kostar det SEK25:- per barn och natt. Avgiften kan betalas kontant eller med kanotcamping checkar som kanotuthyrare säljer i sina kanot erbjudanden. Campingkontrollanter övervakar de olika kanotcamping platserna.

Det finns en regel för maximal gruppstorlek i sjön Åsnen:  max.6 Kanoter /12 Person i en grupp. Detta för att skona naturen. Stora grupper sliter på naturen. Hjälp oss bevara vår unika natur, så att alla kan njuta av den även i framtiden.

Ta med Er soporna hem eller använd soptunnorna på kanotcampingplatserna. Använd spade när ni gör Era behov.

Håll Åsnen-området rent och fint ! Följ gärna natur regeln: Se men inte synas ! Höra med inte förstöra !

Vi önskar Er en fantastisk Paddeltur och oförglömliga Naturupplevelser – på Naturens villkor !

På Getnö – Lake Åsnen Resort erbjuder vi olika KANOT SAFARI PAKET : allt från 2 dagar till 1 vecka.

Upplev en kanotsafari på sjön Åsnen, Ni startar äventyret på Getnö-Lake Åsnen Resort, beläget på en egen Ö-grupp precis söder om Åsnens Nationalpark. Att komma nära naturen, känna stillheten och beundra djur- och fågelliv, görs bäst då man glider ljudlöst fram i en kanot. Paddla igenom Åsnens Nationalpark - Upptäck Åsnen Big Five; fiskgjuse, havsörn, storlom, trana och skogens konung älgen. Efter dagens sträcka slår Ni läger på en godkänd kanotcamp. Vid solnedgången njuter Ni av lägerelden, kanske grillas den nyfångade abborren?   Vi garanterar oförglömliga naturupplevelser- men på naturens villkor!

3 Dagars Kanotsafari Paket/ sjön Åsnen 155km2 - (2-6 personer)

Kanotsafari 3 dagar på sjön Åsnen. (Fredag till Söndag)

Detta ingår:
1-3  Inkas Kanadensare med komplett utrustning för 2-6 personer, flytvästar, paddlar, spade, sopsäck, vattendunk, sjökort, alla regler för sjön Åsnen och Nationalparken.

Logi:(*)  2 övernattningar på kanotcampingplatser i sjön Åsnen.  (kanotcampingcheckar* lämnas på respektive kanotcampingplats i sjön Åsnen)

Tid: Säsong 2023 (maj – september)

(Extra person i kanoten / flytväst,paddel,sits,kanotcampingcheckar)

Begär offert.

Det går även att boka på extra övernattning på Getnös Camping.

 

Extra utrustning att hyra:

Packsäck: SEK100:-/styck
Packtunna: SEK100:-/styck
Liten Pressening: SEK100:-/styck
Trianga Stormkök/1lit T-röd: SEK200:-/styck
Kanotvagn: SEK200:-/styck
Hyra av komplett fiskeutrustning: SEK475:-/pers
Fiskekort sjön Åsnen / 1 vecka: SEK400:-/pers

Nyhetsbrev & Special erbjudande

Vi informerar Er över nyheter och våra special erbjudande.


CAMPERS CHOICE 2024

Please Vote For Us 

Rulla till toppen