ggab_header_1100x400_11

Sportfiske

Getnö Gård kan erbjuda fiske för både den erfarne sportfiskaren och för nybörjaren,... Getnö Gård kan erbjuda fiske för både den erfarne sportfiskaren och för nybörjaren, som vill prova allt från metspö, spinnspö, till flugfiske. Vårt serviceteam hjälper till med fiskebåtar, utrustning, fisketips och allt annat som behövs för en lyckad fisketur. Givetvis skickar vi med kaffekorgar som Ni kan njuta av på fisketuren. Vi kan även arrangera fisketävling med priser för största fisk och flest antal fiskar. Varför inte avsluta dagen med en god fiskmiddag, av fisken som ni själva fångat? Välkommen till Getnö Gård i hjärtat av den fiskrika sjön Åsnen. Området utgör ett säreget sjölandskap med lummiga stränder, lövängar samt löv och barrskogar i en skön naturmiljö rik på djur och fågelliv. Getnö Gård är belägen på några halvöar med en egen ö-arkipelag och bjuder ett eldorado för besökande sportfiskare. Här finns gott om gädda och abborre samt gös och ål, här finns också mängder av intressanta vitfiskar som sutare, brax och sarv men även en specialsjö med kämpastark karp.

Fiskearter

Gädda, abborre och gös är de tre stora arter i Åsnen. Dessutom finns det gott om ål och allehanda vitfiskarter såsom braxen, sutare, sarv och mört. Totalt finns över 20 arter vitfisk.

Fiskemetoder

Spinnfiske efter gädda, abborre och gös. Trolling efter gös och gädda samt pimpel efter abborre, lake, m.fl. Mete efter karp och andra vitfiskar samt flugfiske efter öring.

Fiskeguider

Getnö Gårds fiskeguider känner vattnet som sin egen ficka och guidar till de hetaste platserna. Bland annat med speciell trollingbåt. Vi arrangerar Gäddsafari och Nattfiske på gös, bokning sker i receptionen.

Båtar och Fiskeredskap

Getnö Gård har ett 20-tal båtar för uthyrning. Båtarna – såväl plast som aluminium – är försedda med motorer 4hk/4takts-motorer eller med El-motorer. I hyran ingår djupkarta och sjökort. För trollingfiske finns större specialbåtar att följa med fiskeguiden med. I receptionen finns också möjlighet att komplettera fiskeutrustningen med bästa drag för Åsnens fiskar samt få tips om fisket, hyra ekolod, kanoter och cyklar.

Logi

På Getnö Gård finns 16 fritidsstugor för självhushåll. Antalet sovplatser varierar från 2 till 14 bäddar och storleken från 1 till 7 rum och kök. På Getnö Gård finns också en vackert belägen3-stjärnig Naturcampingplats med 160 platser.

Mat

På Getnö Gård finns en viltrestaurang med fullständiga rättigheter (grupper måste förbokas) samt lantcafé och gårdsbutik med dagligvaror och souvenirer. Här finns också Getnös Pub Älgbaren samt konferenslokaler.

Övrigt Service

Getnö Gård står också till förfogande för företags- eller föreningsarrangemang som konferenser, kurser eller fester. Här finns olika samlings- och föredragslokaler med teknisk utrustning samt med fullständiga rättigheter till servering. Ofta arrangeras detta tillsammans med inslag av naturupplevelser / outdooraktiviteter och teambuilding såsom vikingaäventyr.

Övriga Aktiviteter

På Getnö Gård finns stora möjligheter till andra aktiviteter. T.ex. kanot- och cykelturer eller varför inte ett teambuildande Vikingaäventyr? Kanoter och cyklar finns att hyra och här finns egen tennisbana. På Getnö Gård finns rika möjligheter till vandring längs områdets 3-4-5 km strövstigar samt bär och svampplockning. Det finns även en rad utflyktsmål att besöka.

Resor och Transporter

Getnö Gård når du med egen bil, tåg eller flyg. Vi kan förmedla hämtning vid Smaland Airport/Växjö som har flera förbindelser dagligen med internationella flighter eller på järnvägsstationerna i Alvesta, Växjö och Älmhult. Även vid färjelägren i Trelleborg, Helsingborg, Karlshamn och Karlskrona kan hämtning ske. Begär offert.

Utrustning

I vår fiskeshop finns fiskeutrustning, samt speciella drag och wobbler, anpassade för sjön Åsnen, att köpa. Sänglinne och handdukar finns att hyra. Även fiskeutrusning går att hyra.

Fiskevatten

ggab-teaser-area

Fiskearter

Vanliga vikter Rekord
gädda 3-5 kg 19,5 kg
gös 3-4 kg 11,3 kg
abborre 0,3-0,5 kg 2,8 kg
ål 0,5 kg 3,6 kg

Fiskesäsong

Vinterfiske  januari - februari
Vårfiske  april - maj
Sommarfiske  juni - juli augusti
Höstfiske  september - oktober - november

Fiskekortspriser och Regler för sjön Åsnen FVO.

Priser

(för hela sjön Åsnen)

Årskort 1.000:- SEK
Månadskort 500:- SEK
Veckokort 400:- SEK
Dagkort 120:- SEK

Min- och Max.

mått på fiskar:

Gädda min. 50 cm - max. 80 cm
Gös min. 45 cm - max. 70 cm
Ål min. 70 cm
Öring min. 40 cm

Åsnens Djup- & Farledskarta 100:- SEK

Fiskekorts Regler

 • I fiskekort ingår ENDAST handredskapsfiske.
 • Fiske med max. 10st angelkrok (isfiske)
 • Ungdomar under 16år har gratis fiske.
 • Fiskekortet är personligt och gäller endast för omnämnda fiskesätt inom angivet fiskevatten, får ej överlåtas och skall medföras vid fiske och uppvisas vid anmodan.
 • Vid trolling (drag efter motorbåt) gäller max. 2 spön per fiskekort.
 • Fiske med levande fiskbete är förbjudet.
 • Max. 2 fiskar, Gös eller Gädda, får tagas upp per fiskekort och dag. Annars gäller ”catch-n-release” principen.
 • Fiskeförbud av Gös råder i hela sjön under hela maj månad.
 • Ingen så kallad vitfisk eller abborre bör släppas tillbaka i sjön.
 • Fiskare skall respektera privata bryggor (100m), strän- der och markägares fasta redskap (nät, ryssjor, långrev, bottengarn etc.), samt visa den hänsyn som allmänt hyfs och allemansrätten kräver.
 • Respektera till trädesförbudet på områden med fågelskydd mellan 1 april-31 Juli, resp. 1 febr-15 augusti.

Fiskekort kan köpas hos godkända fiskekorts återförsäljare eller digitalt på i-fiske.se

Nyhetsbrev & Special erbjudande

Vi informerar Er över nyheter och våra special erbjudande.


CAMPERS CHOICE 2024

Please Vote For Us 

Rulla till toppen