header_stammguests

Hall of Fame / Stamgästernas Äppelträd

Familjen Olsson firar 50 år på Getnö, pappa Lennart Olsson köpte gården 1967 för att förverkliga sin gröna dröm. (1967-2017) Under dessa 50 år har gården utvecklats från att vara en bondgård till att bli en attraktiv Turistanläggning. Detta firades med en stor sommarfest lördagen den 22/7. Förutom hela Olsson släkten var alla Getnös gäster välkomna.

Getnö är vackert belägen på en egen Ö-grupp mitt i sjön Åsnen. Getnö är omgivet av naturreservat, fågelskyddsområden och en blivande nationalpark 2018. Många gäster har kommit till Getnö sedan 70-talet, för att semestra i stugor, fiska, paddla och för att koppla av i naturparadiset.

1986 startade Lennart Olsson upp själva naturcampingen. Det vackra läget gör att speciellt många tyskar gäster återkommer. Många är stamgäster, flera familjer har kommit till Getnö nu i 3:e till 4:e generationen. För att fira 50års jubileet och uppmärksamma våra viktiga stamgäster har nu Ingrid E-M Olsson, (Lennarts dotter och nuvarande ägaren av Getnö Lake Åsnen Resort), bjudit in dem till att plantera var sitt Äppelträd på ägorna. Detta är en fin ceremoni som knyter samman vänskapen med omtanken för naturen, för kommande generationer. -Våra stamgäster är inte bara våra gäster utan har blivit våra vänner för livet, säger Ingrid. Vänskap, omtanke, naturupplevelser, livskvalitet, lycka o välgång.

Det blir en fin ängsfrukt odling med flera äppelträd som tillhör våra stamgäster.
Varje träd får en skylt med familjen namn och årtal på när de besökte oss första gången. Vi har gäster som varit här sedan 1977, 1981, 1988, 1994, osv. Stamgästerna kan sedan besöka sitt äppelträd, plocka frukten och sköta om det. Om de inte kan komma ett år, kan vi sköta om deras äppelträd åt dem.

Jag vill gärna ge tillbaka till både våra stamgäster och till naturen, genom att plantera äppelträd. För naturen är som "plåster för själen", den läker stress och ger oss fantastiska naturupplevelser.

Familjen Olsson älskar naturen och vill förmedla oförglömliga naturupplevelser -på naturens villkor !

stammguests_dziedzic

Nyhetsbrev & Special erbjudande

Vi informerar Er över nyheter och våra special erbjudande.


CAMPERS CHOICE 2024

Please Vote For Us 

Rulla till toppen